Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Erfgoed inzetten als ontwikkelkracht bij beek(herstel)-projecten

Terug
Locatie
Contactpersoon
Doelgroep
Datum
10-09-2018 tot 25-09-2018

Verdrogingsbestrijding en waterberging zijn belangrijke ruimtelijke opgaven voor waterschappen. Bij het zoeken naar oplossingen is het maken van een hydrologische en ecologische analyse een belangrijke eerste stap. Door het zichtbaar maken van landschapsveranderingen uit het verleden kunnen we huidige watersystemen beter begrijpen. Deze veranderingen en (erfgoed-)kwaliteiten  kunnen vervolgens benut worden bij nieuw te ontwerpen watersystemen en bij het afwegen van belangen van betrokken partijen.

De Stowa en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed hebben in het project 'Beekherstel en Erfgoed'  een brug geslagen tussen erfgoed en waterbeheer. Het resultaat van deze samenwerking is vastgelegd in het 'Handboek Beekherstel en Erfgoed'. In de tweedaagse cursus ‘Water, beekherstel en erfgoed’ van de Erfgoed Academie leren medewerkers van Waterschappen met behulp van diverse instrumenten en methoden uit dit handboek een ‘cultuur-historische systeemanalyse’ te maken van beek(herstel)-projecten en te  vertalen in een biografie van beekdal-landschap. Deze kennis kan ingezet worden als ontwikkelkracht ten behoeve van de kwaliteitsverbetering van een nieuw te ontwerpen watersysteem.

De meerdaagse cursusWater, beekherstel en erfgoed’ is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van Waterschappen die betrokken zijn bij visietrajecten en gebiedsopgaven rondom beekherstel, beekherstel, verdrogingsbestrijding en waterberging en  vindt plaats op 10 september en 25 september in  Amersfoort. Voor meer informatie over de inhoud van de cursus, en om aan te melden wordt u verwezen naar deze pagina van de Erfgoedacademie.